top of page
Kvernberg trio_3B7A4636_fotoKristinStoylen-kopi.jpeg

OM

Musikken og sangen på dette albumet er av en slik sjelden art at formidlingen gjennom ord blir utilstrekkelig. Det ene stykket må oppleves, lyttes til og fordøyes før neste skumperle griper tak i deg, rister litt i gamle folkemusikk-fordommer, og gir deg samtidig et eller flere glimt inn i jazzmusikkens verden.

(...)

«Tytebæret» blir for meg et musisk lite under. Fra sangkunst til improvisert tubaspill som er egnet til å overraske kritikere. Fele- og fiolintraktering. Stilistisk, samtidig med en personlig egenart. En lyttende pianist som legger Jorun Maries og sine egne akkorder sparsomt, men der de bare måtte komme.

Albumet må oppleve all den heder det fortjener! Terpsichore smiler!

- Kaare Grøttum, musikkmagasinet PULS

Det är en fantasifull och uppfriskande musik, en färgstark blandning mellan folkmusik, jazz och visa. Sången av Jorun Marie Kvernberg och Unni Boksasp är både ren och äkta, gruppen driver fram sin musik med stor energi och intensitet. Daniel Herskedal på tuba och Dag-Filip Roaldsnes på piano fullbordar ett album med ett säreget tonspråk med en övertygande spelglädje och en stor portion lekfullhet.

https://www.lira.se/skivrecension/tytebaeret/

- Bo Bjelvehammar, Lira

Lekenheten som utspiller seg på albumet «Tytebæret» bærer i seg både en forestilt sjangerlek , og elementer av å målbære en forestilling utenfor seg selv.

- Aslaug Olette Klausen, Klassekampen

Perleskum er Jorun Marie Kvernberg si leikegrind som komponist og bandleiar, og som musikar på fele, hardingfele og song saman med tubavirtuosen Lars Andreas Haug og drivande pianospel frå Dag-Filip Roaldsnes.

Tidlegare medlemer:

Unni Boksasp (folkesong)

Daniel Herskedal (tuba)

I mars 2020 utgav bandet sitt første album: «Tytebæret» på plateselskapet ta:lik.

Singelen «Den dag kjem aldri» kom på same selskap våren 2021.

Perleskum fann tonen gjennom eit tingingsverk til Førdefestivalen sommaren 2018. Aasmund Olavsson Vinje vart feira med nye tonar og barneforestillinga «På geitevis» med manus og regi av Tore Nysæther.

Sidan utvikla konsertversjonen «Perleskum» seg, stadig med Aasmund Olavsson Vinje sine dikt som songtekstmateriale.

I 2023 går ferda vidare som trio, med ei ny musikalsk retning.

 

Tittelsangen Perleskum (...) hadde vært en radiohit i en ideell verden

- Dagsavisen, Geir Rakvaag

Og hu hei hvor det ble liv!
(...) Her er ei Kvernberg’sk feledronning som i alle år har skåret på sin gode formidlingsevne, på timing og på smittende scenehumør.

(...)

Her var det også rom for overbevisende instrument-akrobatikk av beste sort for et storøyd, storøret og storsinnet publikum som lot seg lokke med på tur. Og det var jo ikke utur for oss som var der!

- Ole Foss, Romsdals budstikke

(...)Både musikalske og geografiske grenser blir kryssa på et svært så elegant, musikalsk og humoristisk vis av kvartetten Perleskum

(...)

Det har Perleskum (...) skapt et helt eget lite univers ut av og når de i tillegg krydrer det hele med en dose humor så har «Tytebæret» blitt en flott debut fra denne strålende og ganske så unike kvartetten.

- Tor Hammerø, Nettavisen

(...)det svingte godt med både halling, swingjazz, blågress og jeg vet ikke hva. (...)Musikk til å bli i skikkelig godt humør av

- Jan Øivind Jensen, Tidens Krav

bottom of page